Kondenzacijska sušilnica

Sušenje v kondenzacijski sušilnici poteka po principu toplotne črpalke. Osnovna naprava je kondenzacijski agregat, ki se lahko namesti v sušilni komori ali izven sušilne komore.

Nasičen zrak iz sušilnice se v kondenzacijskem agregatu ohladi pod temperaturo nasičenja, del vlage iz zraka tako odteče kot kondenzat. Zrak se tako osuši, ponovno segreje in tak vrne v komoro.Kondenzacijska sušilnica je enostavnejša in porabi manj energije kot konvencionalna. Sušenje lesa pa je počasnejše in traja dalj časa kot pri klasični sušilnici. Objekt sušilnice je lahko zidan ali v celoti izdelan iz aluminija.

009e33a8-af99-44a5-a09b-2c679f65a786

Montažna izvedba

Sušilna komora je izdelana kot montažna komora. Sestoji se iz ogrodja in izolacijskih plošč.

Ogrodje je izdelano iz Al profilov in sestavljeno v celoti nosi vse funkcionalne elemente sišilnice. Na to ogrodje se z zunanje strani pritrdijo izolacijske plošče, ki so izdelane iz notranje in zunanje Al pločevine, vmes pa se nahaja izolacija. Zunanja in notranja pločevina sta med seboj povezani tako, da ne pride do toplotnih mostov v samih izolacijskih ploščah, oziroma med ploščami in ogrodjem. S tem preprečujemo segrevanje površine sušilnice oziroma prenos toplote sušilnice v njeno okolico. Vsa konstrukcija komore je izdelana in pripravljena za montažo na pripravljeni temelj. Pri montaži sušilnice posameze sestavne dele med seboj dobro tesnimo s posebnim silikonskim kitom, ki je odporen na vplive temperature, kisline in vlage.

Zidana izvedba

Stene sušilnice so pozidane z zidaki in izolirane s kombi ploščami debeline 5 cm.

Notranjost objekta je ometana z betonsko malto brez dodanega apna. Stene so zaglajene in pobarvane s posebno barvo, ki je odporna na temperaturo, kisline in vlago, ki se ustvarjajo pri procesu sušenja lesa. Na pozidan objekt pritrdimo konstrukcijo vmesnega stropa, ventilatorjev in grelcev.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!