Konvencionalna klasična sušilnica

Klasična sušilnica lesa je primerna za sušenje vseh vrst lesa. Les v komori miruje, menja pa se klima zraka, po natančno določenem režimu za posamezno vrsto in debelino lesa v komori. 

Les sušimo z najvišjo dopustno temperaturo in v hitrem gibanju zraka, tako da se les posuši v najkrajšem možnem času.Temperatura, pretok zraka, vlaženje in režim sušenja pa so odvisni od vrste in debeline sušenega lesa. Celoten proces sušenja lesa, od začetka do konca, vodimo z avtomatskim krmiljem DELPHI, ki premore programe za sušenje kar 80 različnih vrst lesa. Krmilje pa lahko tudi povežemo z osebnim računalnikom. Objekt sušilnice je lahko zidan ali pa v celoti izdelan iz aluminija.

Montažna izvedba

Sušilna komora je zasnovana kot sestavljena komora iz aluminijastega okvirja in aluminijastih izolacijskih plošč, sestavljenih tako, da v izolacijskih ploščah ali med ploščami in okvirjem ni nobenih toplotnih mostov. To preprečuje segrevanje površine komore ali prenos toplote iz sušilnice.

Vsa konstrukcija komore je narejena in pripravljena za montažo na pripravljeno podlago. Vse komponente ogrodja sušilnice so tesno zatesnjene s posebnim silikonskim kompletom, ki je odporen na vplive temperature, kisline in vlage.

Zidana izvedba

Stene sušilnice so pozidane z zidaki in izolirane s kombi ploščami debeline 5 cm.

Notranjost objekta je ometana z betonsko malto brez dodanega apna. Stene so zaglajene in pobarvane s posebno barvo, ki je odporna na temperaturo, kisline in vlago, ki se ustvarjajo pri procesu sušenja lesa. Na pozidan objekt pritrdimo konstrukcijo vmesnega stropa, ventilatorjev in grelcev.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!